Top 5 plaje din Turcia

Când vine vorba despre ospitalitate, tradiții, locuri încărcate de istorie și plaje întinse cu nisip fin, Turcia este pe primul loc în topul preferințelor personale. Așa că m-am gândit să fac un top al plajelor din această țară care se întinde pe două continente.

  1. Icmeler

Iclemer este o stațiune cochetă și elegantă de lângă Marmaris, unde majoritatea turiștilor sunt din Olanda. Este o stațiune liniștită cu străduțe pline de flori de bougainvillea printre care îți face plăcere să te plimbi.

Plaja este într-un golfuleț cu nisip fin și auriu, apa limpede, cristalină și mergi destul de mult în larg, până devine adâncă. Este locul ideal pentru familii cu copii, dar și pentru cei care își doresc să-și petreacă vacanța într-un loc liniștit.

Din Icmeler poți să ajungi în Marmaris cu taxi boat sau cu un microbuz. De pe autostradă ai o priveliște superbă asupra întregii stațiuni.

2. Marmaris

Marmaris impresionează prin dimensiuni, o plajă care se întinde pe o distanță de 10 km, și varietate, are de toate pentru toți.

Stațiunea Marmaris este foarte bine organizată, centrul are hoteluri accesibile ca preț, o promenadă străjuită de palmieri; urmează o zonă cu resorturi de 5 stele, pentru fanii all inclusive si entertainment; o zona luxury, un cartier cu vile de culoarea albă care îți dau impresia că te afli în Maroc și o zonă de cluburi.

În centrul vechi al stațiunii găsești multe restaurante cu mâncăruri tradiționale și delicioase, bazaruri cu o diversitate de suveniruri și castelul otoman construit de Sulyeman Magnificul.

3. Kemer

Kemer se află în Antalya, plaja este întinsă, cu nisip, iar din mare poți să privești Munții Taurus. O stațiune ideală pentru cei care apreciază liniștea și confortul oferit de resorturile de 5 stele. Mai multe despre vacanta mea in Antalya si experienta la Karmir Resort & SPA, am scris aici.

4. Iztuzu

E plajă care se formează la vărsarea râului Dalyan în Marea Mediterană. Aici își depun ouăle și broaștele țestoase uriașe și este de înțeles de ce au ales aceast loc, pentru că nisipul este atât de fin și de cald încât îți vine să nu te mai ridici de pe plajă.

Plaja este întinsă, iar muntele care coboară până în mare îți dă impresia că te afli pe o mică parte din plaja Copacabana. Mai multe despre aceasta plajă pe care am vizitat-o de două ori, am scris aici.

5. Kusadasi

Kusadasi are avantajul că dintre toate stațiunile din Turcia se află cel mai aproape de România. Singura plajă cu nisip este Ladies Beach care este destul de îngustă. Marea Egee nu se compara cu Marea Mediterana, nu este la fel de limpede, turcoaz și clară.

Cei care aleg să-și petreacă vacanța în Kusadasi o fac pentru resorturile cu regim all inclusive care au și pisicină pentru a compensa plajele micuțe, înguste și marea cu alge.

În Turcia găsești tot ce îți dorești, are plaje pentru toate gusturile, chiar și pentru cei mai pretențioși turiști.

Dacă nu ai fost încă, e timpul să te duci! O viață ca o vacanță!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s